13 tajni koje vam niko nije saopštio ako farbate kosu u “lude boje“

Šta u stvari znači luda boja za kosu? Ove boje mogu da budu stvarno cool, ali povlače sa sobom čitav niz ne tako cool problema.

Evo šta treba da znate pre nego što sednete u stolicu u frizerskom salonu, ili otvorite kutiju farbe.

1. Boja izbledi vrlo brzo

 

Lude boje brzo izblede

 

Ta drska boja zadržava originalnu živost oko 4-5 dana. Ako imate sreće šak celu nedelju, dok ne počne da bledi zahvaljujući „smrtonosnoj“ kombinaciji šampona i balzama. Čak i ako koristite proizvode koji ne skidaju farbu, boja neće trajati ni blizu onoliko koliko se nadate. Ako imate sreće bledeće u neku boju koja i dalje izgleda super, ali ako ste baksuz  izgledaćete kao da ste ceo dan proveli potapajući svoju kosu u hlor.

 

2. Boja ostavlja fleke svuda

 

Jastučnica i peškiri nikada više neće biti isti. Kada je vasa kosa sveže ofarbana, boja će izbledeti nakon nekoliko pranja. Svoju mokru kosu držite podalje od belih stvari, naročito od svoje omiljene majice.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ako farbate svoju kosu u crveno, kada će vam izgledati kao mesto zločina.

 

Lude boje, još luđe kupatiloToliko krvave crvene boje svuda. Kupite varikinu i počnite da trljate. To je jedino rešenje ako ne želite da postanete sumnjivi.

 

 

 

 

 

4. Ako želite da sprečite da vam boja izbledi, morate da perete kosu hladnom vodom.

 

Ledena voda spašava boju

 

To je naročito teško zimi. Na kraju ćete odustati jer nećete moći da izdržiti još jedno pranje ledenom vodom.

 

5. Ne možete da perete kosu često koliko ste navikli.

 

Ređe pranje za trajniju bojuTo sa jedne strane i nije tako loše. Imaćete više vremena za spavanje ujutru. Sa druge strane, trpeće vaša frizura i uredan izgled.

 

 

 

 

 

6. Rukavice su neophodne

 

rukevice za lude bojeOvo je naročiro važno, ako farbate kosu kod kuće. Treba vam večnost da skinete boju sa ruku. Ali zapamtite da čak i stilizovanje mokre kose ostavlja fleke u boji na koži i pod noktima.

 

 

7. Vaša prirodna boja kose diktira koliko će vaša nova boja biti luda.

 

Plavušama je lakšeAko ste prirodna plavuša, čestitamo! Možete da bojite kosu u bilo koju boju, bez velikog truda, jer je uvek lakše potamneti, nego posvetleti kosu. Ako imate tamnu boju kose, boja se neće primiti bez izdašne količine blanša. Neki moraju više tura blanša da stave na kosu kako bi bila dovoljno svetla i spremna za nanošenje željene farbe.

 

 

 

8. Blanš i rascvetali krajevi su najbolji drugari

 

"Lude boje" uništavaju kosuVerovatno i sami znate da blanš nije dobar za vašu kosu, ali možda ne shvatate koliko,  dok vam skroz ne uništi kosu. Blanš stanjuje dlaku, ona postaje lomljivija i kosa zamršenija. Ako se blanš redovno koristi kosa će biti zamršena i suva, krajevi rascvetali i teško će se raščešljavati.

 

 

9. Zato što je kosa sada mnogo osetljivija, morate mnogo više i da je negujete.

 

Lude boje oštećuje dlaku

 

 

Toplota sada mnogo više oštećuje kosu. Koristite fenove i pegle za kosu sa velikim oprezom.

 

10. Lude boje zahtevaju strpljenje i posvećenost

 

Strpljivo sa farbanjem

Ako je vašoj kosi potrebno više tura blajhanja, morate da pravite pauzu od nekoliko nedelja između njiih. Ne očekujte da uđete u frizerski salon sa idejom koju boju želite i da za sat vremena  izađete sa onim što ste zamislili. Verovatno će put do cilja trajati malo duže.

 

11. Pastelna boja kose je verovatno jedna od boja koje se najteže dostižu.

 

Pastelne boje

Frizeri čak upozorovaju svoje mušterije da izbegavaju ove farbe za kose.

 

 

 

 

 

 

12. Neke boje je nemoguće potpuno odstraniti.

 

Lude boje je teško uklonitiDešava se da nakon farbanja u, na primer, zelenu boju, ostane zelenkasta nijansa dok se ofarbani delovi sroz ne ošišaju. To nije loše jedino ako ste ljubitelj zelene boje.

 

 

 

13. Ali u nekim slučajevima zaista vredi prepustiti se i imati lude boje.

 

Kada protresete vašu kosu sa cool bojama i nijansama, zelene, plave, pink, osećete se kao da je svet vaš. I ništa vas neće zaustaviti!

Lude boje ludo stoje

Share this post

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =