Pakovanja za kosu od jaja – Napravite sami

Jaja su čudesne namirnice. Bogata su proteinima, vitaminima A, D i E, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima. Ove hranljive materije mogu da reše brojne probleme koje imate sa kosom i omoguće vam da imate svilenkastu i sjajnu kosu.

Suva i ispucala kosa, gubitak kose, perutanje kože glave. Koji god problem da imate, postoje pakovanja za kosu od jaja za sve ove muke. Esencijalne masne kiseline hrane folikule dlakle. Ksantofili (žuti pigmenti koji su prisutni, osim u žumancu, i u algama i laticama žutih cvetova), antioksidanti koji daju žutu boju, povećavaju dotok kiseonika u koži glave i pomažu da se popravi gruba i lako lomljiva kosa. Holesterol pomaže u prodiranju i apsorpciji ovih važnih komponenti i tako povećava efikasnost.

Pakovanja za kosu od jaja su sjajna za kosu

Jaja su odlična za kosu

 

Evo nekih recepata kako da napravite pakovanja za kosu od jaja:

 

Za rast kose

 

Uzmite belance i pomešajte ga sa kafenom kašikom maslinovog ulja. Umešajte dobro i nanesite na celu kožu glave i kosu. Držite oko 15-20 minuta, potom isperite kosu hladnom vodom i operite blagim šamponom.

Pakovanja za kosu od jaja:Belance i maslinovo ulje

Belance i maslinovo ulje

 

Protiv peruti

 

Jaja su odlična i protiv peruti

Jaja su odlična i protiv peruti

Pomešajte dva jaja i nanestite ih na suvu kožu glave. Obavijte glavu kesom i držite jedan sat, potom dobro isperite vodom, operite kosu blagim šamponom. Možda će biti potrebno da dvaput nasapunjate kosu. Ovo će pomoći u borbi protiv peruti.

 

 

 

Za svilenkastu kosu

 

Pakovanja za kosu od jaja: žumance + jogurt

Pakovanje za svilenkastu kosu

Uzmite šoljicu jogurta, i dodate u to jedno žumance. Dobro promešajte i nanesite na kosu. Držite najmanje 20 minuta i onda isperite sa hladnom vodom, koja će vam pomoći da otklonite i miris ovog pakovanja. Za sjajnu i zdravu kosu možete da koristite i recepte sa pivom.

 

Napravite prirodni balzam

 

Sipajte žumance u posudu i dodajte supenu kašiku maslinovog ulja. Mutite mešavinu dok se sastojci ne ujedine. Zatim dodajte mlaku vodu da malo ublažite ovu smesu. Nakon što operete kosu nanesite ovaj regenerator na kosu, ostavite ga malo da odstoji i isperite ga.

Pakovanja za kosu od jaja:Žumance i maslinovo ulje

Žumance i maslinovo ulje

 

Da obnovite oštećenu kosu

 

Stavite žumance u posudu, dodajte supenu kašiku meda, supenu kašiku jogurta i pola kafene kašičice kokosovog ili bademovog ulja. Dobro promešajte i nanesite na kosu. Ostavite da stoji dva sata i isperite.

 

Pakovanja za kosu od jaja: žumance, med, jogurt, maslinovo ulje

Satojci za obnavljanje oštećene kose

 

Mali saveti uz korišćenje pakovanja za kosu od jaja:

 

  • Obratite pažnju da uvek dobro isperete kosu mlakom vodom (ili hladnom gde je naglašeno) nakon držanja ovih pakovanja. To je važno zato što jaja sadrže proteine koji će se zgrušati pod uticajem toplote, tako da će biti teško da se uklone iz kose.
  • Nemojte predugo da ih držite na kosi jer će vam biti mnogo teže, ako ne i nemoguće da ih isperete.
  • Uvek dobro operite i isperite kosu nakon što koristite pakovanja sa jajima.
  • Nemojte da ih koristite ukoliko ste alergični na neki od sastojaka.
  • Ova pakovanja su često dosta tečna pa nosite staru odeću kada ih nanosite na kosu.

 

Dobro isperite kosu

Dobro isperite kosu

[td_block_14 custom_title=“HairStory“ header_color=“#81d742″ header_text_color=“#3a3a3a“ category_id=“72″ limit=“6″]
Share this post