Disko frizure

Popularne disko frizure

images (1)

 

Kada su u pitanju disko frizure treba zapamtiti: Što veće veće to bolje! Dok je era igranja uz disko muziku možda prošla, fenomenalni, veći od života, stilovi pravo sa podijuma za igru uvek će imati važno mesto u istoriji frizura.

Disko frizure su inspirisane i afričkim i kavkaskim tipom kose. Mnogi stilovi su stvoreni tako što su guste lokne puštene da slobodno rastu dok su drugi ispravljali kosu i stavljali tonu laka za kosu da bi osigurali da frizura preživi provod u diskoteci.

Afro frizura

Dajana Ros

Afro frizura

Afro frizura je bila popularna u disko eri. Žene i muškarci sa prirodnim kovrdžama bi se opredelili za ovaj bezbrižan stil kao izraz njihove kulture i osećaja slobode od društvenih trendova. Dok afro frizure najbolje izgledaju na afričkim tipovima kose, mnogi drugi mogu da ga nose pod uslovom da je njihova kosa kovrdžava i čvrsta. Da bi se dobila autentična afro frizura kosa treba da se ostavi da raste nekoliko meseci bez oblikovanja u neku određenu frizuru.

Dnevno raščešljavanje češljem sa gustim zupcima je neophodno kako bi se sprečila oštećenja i lomljenje kose. Afro je uniseks stil koji može da se kombinuje sa debelim zulufima za veoma jasan stil sedamdesetih.

 

Slojevita talasasta kosa

Untitled

Fara Fosit, Bi Džiz i Džon Travolta

Fara Fosit je našla put do mnogih muških srca zahvaljujući njenoj puštenoj lepršavoj talasastoj kosi.
Ako želite da dobijete njenu frizuru zlatne disko devojke moraćete da dodate slojevitost svojoj frizuri i da je stilizujete pomoću pegli za kovrdžanje kose , gurajući kosu od lica. Kada ukovrdžate kosu, pročešljajte kosu prstima, povucite je u smeru suprotnom od lica i poprskajte sa mnogo spreja za kosu. Najbolje je kada je kosa puštena da slobodno leprša. Lepršava slojevita kosa je još jedan unisex izgled koji su nosili mnogi muškarci uključujući i Džon Travoltu i Bi Džiz.

Ravna kosa sa razdeljkom

Poker Straight Hairstyle 1

Ravna kosa sa razdeljkom

Ako hoćete da napravite još jednu disko frizuru možete da probate da imitirate Maršu Brejdi koja je imala potpuno ravnu kosu podeljenu na razdeljak i puštenu. Da bi ste dostigli ovaj klasičan izgled iz 70-ih, kosa treba, pre svega, da vam bude zdrava i duga. Ukoliko se farbate a želite ovakvu frizuru trebalo bi da se vratite u svoju prirodnu boju da biste imali zdravu i kvalitetnu kosu dok je puštate da ovoliko poraste.

 

Korišćenje balzama, regenerativnog fluida, stavljanje pakovanja na kosu i redovno skraćivanje krajeva će, takođe, pomoći da održavate kosu zdravom i sjajnom.

 

Idite na veliko

Disko kao muzički žanr i stil oblačenja je bio ceo u izražavanju određenog stava, pa su i disko frizure pratile ovaj izraz. Izgled ove dens ere se odlikujemnoštvom različitih fruzura, dužina i stilova. Danas su mnoge iste frizure ponovo počele da budu aktuelne, samo se umesto papilotni koriste pegle za kovrdžanje kose, ravna kosa i razdeljak se javljaju u kombinaciji sa šiškama, dok se afro izdvaja kao najizrazitija i najviše umetnička od svih frizura iz disko ere. Ako želite jedinstven i ličan stil, zašto ne usmerite svoju unutrašnju dancing queen i odlučite se za neku od ovih inspiracija za frizuru.

[td_block_14 custom_title=“HairStory“ header_text_color=“#303030″ header_color=“#81d742″ category_id=“72″ limit=“6″]
Share this post