Najbolje (i najgore) frizure za dijamantski oblik lica

Lice u obliku dijamanta

Ako imate lice u obliku dijamanta, onda imate usko čelo i usku bradu. Lice je najšire u predelu jagodične kosti, a brada je najčešće špicasta. Ali linija kose je najbolji pokazatelj da je vaše lice u obliku dijamanta – uža je nego kod bilo kojeg drugog tipa lica. Lica u obliku dijamanta moraju da ublaže izgled uske i zašiljene brade, umanje široke jagodične kosti, i skrate samu dužinu lica.

 

 

 

Frizure za  lice u obliku dijamanta

 

Dijamantski oblik lica - odgovarajuće frizureTo su frizure koje dodaju širinu bradi, kao što je bob dužine do brade, ili tanka kosa sa pramenovima izbačenim ka spolja.

 

 

 

 

Frizura za dijamantski oblik licaOvom tipu lica dobro stoje i frizure kod kojih se kosa stavlja iza ušiju, jer ističu lepotu jagodičnih kostiju kod ovih oblika lica. Frizure sa ravnim šiškama na stranu omogućavaju da se skrati dužina lica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijamantski oblik lica i duboki razdeljak sa straneDuboki razdeljak sa strane čini čuda za ovaj oblik lica. Smekšava zašiljene i uglaste delove  lica. Kako? Potpuno pomera fokus sa najširieg dela, na drugi deo lica.

 

 

 

 

 

Frizure koje bi trebalo da izbegavate:

 

Loša frizura za dijamantski oblik lica Izbegavajte kratke frizure kod kojih je najveća dužina na vrhu glave, naročito ako nemate šiške. Lice će vam izgledati deblje, kao i frizure kod kojih nema kose u predelu vrata ili brade.

 

 

 

Pogrešan izbor frizure za dijamantski oblik lica

Razdeljak po sredini dodaje na dužini pa ga takođe treba izbegavati.

 

 

 

Šiške:

Šiške su veoma važne kod ovog oblika lica, mogu da vas ulepšaju, ali i upropaste:

Zalizana kosa uz dijamantski oblik licaDijamantski oblik lica je možda najjedinstveniji od svih oblika. Većina nosi kosu tako što je potpuno skloni sa lica, verovatno zato što šiške mogu da budu stvarno nezgodne za ovaj tip lica.

 

 

 

 

Ako sakrijete lice sa previše kose i zatvorite ga, izgledaće premalo i usko. Ali ima nekoliko vrsta šiški koje mogu da naglase i oči i strukturu kostiju. Jedna stvar koja ide u korist ovom obliku je sklad, kao i kod ovalnog lica.

Duge šiške na stranu

Duge šiške na stranuDijagonala koju prave ovakve šiške ističe jagodice i stvaraju iluziju ovalnog lica. Problem može da bude to što je sa ovim oblikom lica nekad teško napraviti razdeljak sa strane zbog načina na koji se pruža razdeljak kose. Ovde na slici šiške i kosa nemaju isti razdeljak. Ukoliko je to slučaj, osušite kosu fenom čim je operete i koristite proizvode za stilizovanje frizure kako bi držali koren kose na mestu.

 

 

Još jedna verzija šiški na stranu

 

Šiške za dijamantski oblik lica

Šiške su deblje, kraće i padaju preko jednog oka. One još više ističu oči, a neprekriveni deo čela  dodatno izdužuje lice.  Na slici se razdeljak kod šiški i kose ne razlikuje mnogo. Možete da isprobavate sa položajem razdeljka dok ne pronađete pravo mesteo gde će kosa stajati.

 

 

 

Šiške sa razdeljkom na sredini:

 

Dijamatsko lice šiške po srediniOvaj efekat zavese krije usko čelo i verovatnije je da će ovakve šiške padati prirodno, bez korišćenja učvršćivaća kao kod šiški na stranu.

 

 

 

 

 

Šiške a la Brižit Bardo

 

BArdo šiškeOve šiške su gušće sa strane i nežno se dele po sredini. Ovde se vidi kako sužavanje sa strane pomaže da se sakrije usko čelo, a to što nije celo prekriveno šiškama, osigurava da kosane proguta lice.

 

 

 

 

Faux-hawk šiške

 

Punk šiškeOvo su neočekivane šiške za ovaj oblik lica, ali odlično stoje (kod kratke kose). Na primeru Selme Bler vidimo da za njeno jako usko čelo nema baš mnogo opcija kada su šiške u pitanju. Umesto da ih skroz skloni sa čela, što bi naglasilo liniju kose, ona je napravila faux-hawk šiške. Ovaj pank fazon ih čini zanimljivim i gustim, tako da vrh njenog lica izgleda širi.

 

 

 

Bebi šiške

 

Dijamansto lice HaleBeriPošto je ovakav oblik lica skladan, on jedan od retkih kome lepo stoje majušne šiške, kao što Hale Beri nosi na ovoj slici. Samo neka budu mekanе, ali ne i slepljene.

 

 

 

 

 

Ovo su najgore šiške za dijamantski oblik lica

(mada sudeći po izgledu šiški i za svaki oblik lica)

 

Najgore šiške za dijamantski oblik lica
1. Teške zaobljene šiške. Uopšte nisu slojevite ili meke što dovodi do toga da progutaju lice koje izgleda minijaturno.

2. Ravne šiške preko čela naglašavaju širinu lica i špicastost brade. Otvorite čelo pa će nestati i ovi efekti.

3. Duge, ravne šiške. Ove šiške su tako duge da sakrivaju oči, umesto da ih ističu. Ono što ističu su brada i jagodice, ali ne na najlepši način.

4. Kratke, strogo podšišanje šiške. Sa dijamantskim oblikom lica morate da budete pažljivi da ne pravite široko lice gde je ono već samo po sebi takvo – po sredini. Lice će vam izgledati četvrtasto.

5. Iako smo Selmu Bler pohvalili sa kratkom kosom i šiškama, ovde imamo primer kako šiške na stranu mogu da budu problematične, jer ističu malo čelo. Drugi problem ovde je i to što se talasasti bob širi tačno kod jagodične kosti.

Obrve

Izbor obrva za dijamantski oblik licaOblik obrva je jako važan za dijamantski oblik lica.  Obrve oblikovane pod uglom će, kao i zakrivljena linija obrva, suziti vaše jagodice, i učiniće da najširi deo lica izgleda uže.

[td_block_big_grid_5 category_id=“72″ sort=“random_posts“]
Share this post

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − 6 =