Istorijat konkursa „Najlepše kose Srbije, Crne Gore i BiH“

Konkurs „Najlepše kose Srbije 2011.“

Izbor za najlepše kose u organizaciji Biomelema traje od 2011. godine. Tada je „Biomelem“ organizovao konkurs u saradnji sa „Blic ženom“. Nakon 4 meseca trajanja konkursa, i više hiljada prijava, bilo je teško odabrati jednu pobednicu pa je nagrađeno 12 devojaka u različitim kategorijama. Pored vrednih nagrada, sve su postale i honorarne saradnice „Biomelema“.

finalistkinje-i-ziri sa dodele najlepše kose srbije

Finalistkinje i žiri

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupna pobednica je bila Ivana Galić iz Beograda, koja je kao nagradu dobila zaposlenje u kompaniji „Biomelem“, a snimila je i reklamni spot za kompaniju. Koliko je Ivani ovo značilo videlo se i po tome što se na dodeli rasplakala jer je dobila posao koji je dugo čekala.

 

Ivana Galić sa vlasnikom "Biomelema"Foto: Vladislav Mitić

Ivana Galić sa vlasnikom „Biomelema“ Foto: Vladislav Mitić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pobednice-2011

Pobednica sa pratiljama

Čitateljke „Blic žene“ izabrale su Jasminu Ivanović iz Ljubinića za devojku sa najlepšom kosom. Jasmina je tom prilikom rekla da su genetika, a zatim i nega „Biomelem“ šamponima glavni ”krivci” za kvalitet njene kose.

 

 

Dodala je i da su zbog nje i muškarci iz  njenog mesta počeli da čitaju „Blic ženu“.

Jedna od kategorija bila je i najlepša kosa facebook-a, a izabrana je poznata glumica Ivana Jovanović. Ivana je tako postala i zaštitno lice naše kompanije. A o svom iskustvu napisala je i blog.

Birane su i najlepša kosa Niša, najlepša duga plava kosa, najlepša kovrdžava kosa, najlepša plava kosa Smedereva…

finale-2011

Detalj sa svečane dodele

 

 

Pobednice konkursa najlepše kose Srbije sa vlasnikom u kompaniji "Biomelem"

Pobednice sa vlasnikom u kompaniji „Biomelem“

Kako je prvi izbor za najlepšu kosu izazvao veliko interesovanje kod devojaka, a podeljene su i brojne značajne nagrade, „Biomelem“ je nastavio da organizuje konkurse.

Konkurs „Najlepše kose Srbije 2012.“

Već sledeće, 2012. godine, organizovan je novi konkurs sa novim kategorijama. Pored duge, birane su i najlepša kratka i srednja dužina kose. „Biomelem“ je ponovo bio društveno odgovoran, pa su glavne nagrade donosile zaposlenje.

I ovaj konkurs je organizovan u sardnji sa „Blic ženom“. Prvo su u prostorijama kompanije Ringier Axel Springier izabrane finalistkinje, a članovi žirija su bili: Sofija Kuzmanović, modna urednica u „Blic ženi“, Jelena Milentijević, urednica u „Blic ženi“, Zoran Ilić, vlasnik kompanije „Biomelem“, Žika Nikolić, autor tv-emisije „Šarenica“, reditelj Jug Radivojević i frizer Dejan Ivanović.

Težak posao za žiri

Pobednica konkursa najlepše kose Srbije2012

Pobednica konkursa

Izbor za najlepšu kosu Srbije održan je u holu redakcije „Blica“. Nagrađeno je sedamnaest učesnica, a za apsolutnu pobednicu proglašena je Lidija Vučković, diplomirani ekonomista iz Beograda.

 

 

lidija-vukcevic-2012

Lidija Vučković

 

Lidija je istakla da za negu kose redovno koristi Biomelem šampone, maske za kosu, ali i da su redovno šišanje i prirodna boja, takođe, jako bitni za kvalitet njene kose.

 

 

 

 

 

preduzetnice-2012

Nagrađene preduzetnice

Kako se izbor za najlepšu kosu održao 7. marta, bio je u znaku Dana žena. Tako da je ova manifestacija dala svoj doprinos borbi za prava žena izabravši njih šest za posebnu nagradu na polju ženskog preduzetništva.

 

 

 

Tada je vlasnik „Biomelema“, Zoran Ilić izjavio: „Mislim da naša zemlja može da izađe iz ekonomske krize samo ako se okrene malom privatnom preduzetništvu. Zapadu trebaju originalni prizvodi koji se prave u malim serijama, ručno, kao i organska hrana i kozmetika. A, to je ženska oblast.“ A „Biomelem“ je u međuvremenu izašao na tržište sa organskim šamponima.

 

Konkurs za „Najlepše kose Crne Gore 2012.“

Krajem 2012. godine, Konkurs za „Najlepše kose Srbije“ dobija regionalni karakter. Po prvi put je organizovan konkurs za „Najlepše kose Crne Gore“. „Biomelem“ je, kao i uvek, nagradio kulturu, lepotu i negu.

Najlepše kose Crne Gore

Pripreme za finale


Pobednica izbora Milica Đuretić

Pobednica izbora Milica Đuretić FOTO: ZORAN ĐURIĆ

Dvadesetogodišnja Podgoričanka Milica Đuretić je pobednica prvog izbora za najlepšu kosu Crne Gore, čije finale je održano početkom oktobra u Delta sitiju u Podgorici u organizaciji kompanije „Biomelem“.

 

 

 

crna-gora-2012

Zoran Ilić sa pobednicom

Milicu je za pobednicu izabrao stručni žiri u kome su bili: vlasnik „Biomelema“ Zoran Ilić, poznati frizeri, između ostalog i Ivan Vukčević, vlasnik prestižnog i nagrađivanog salona Image Studio by Zoran Vukčević, šminkeri, fotografi, i predstavnici uticajnih kompanija koji su strateški podržali ovaj izbor kao i tadašnja misica Crne Gore, Maja Maraš.

 

Dva žirija – ista odluka

Xanadu - jedna od nagrada

Xanadu – jedna od nagrada

Sa stručnim žirijem složio se i novinarski, pa je Milica odnela i nagradu pomenutog žirija i osvojila i boravak u hotelu „Xanadu“ u Kumboru za dvoje. Milica kaže da je verovala u sebe i u pobedu.

 

 

 

crna-gora-2012-5

Najlepše kose Crne Gore FOTO: ZORAN ĐURIĆ

 

Drugoplasirana Marija Pejić je, takođe, očekivala pobedu, jer je smatrala da ima najlepšu kosu, ali ipak je na kraju bila zadovoljna i drugim mestom.

Renata Gojković, trećeplasirana, je bila prezadovoljna osvojenim mestom jer je konkurencija bila jaka, što i mi možemo da potvrdimo.

 

 

detalj-cg-2012

Detalj sa izbora, FOTO: ZORAN ĐURIĆ

Za deset najbolje plasiranih devojaka obezbeđene su vredne nagrade, a pored glavnih, devojke su mogle da konkurišu i za:

  1. „Najlepšu kosu koja je letovala u Crnoj Gori“
  2. „Najlepšu kosu prema glasovima na Fejsbuku“
  3. „Najlepšu kosu među čitateljkama „Blic Žene“

 

najlepa-kosa-crne-gore

Još jednom – pobednica

Crnogorski izbor je ujedno bio i najava za, kako je tada rekao vlasnik „Biomelema“, spektakularni konkurs za „Najlepše kose Srbije 2013.“, koji je počinjao u novembru.

 

Konkurs „Najlepše kose Srbije 2013.“

 

Konkurs „Najlepše kose Srbije 2013.“ je ponovo organizovan u saradnji sa „Blic ženom“. Već uveliko prijateljski odnosi „Biomelema i „Blic žene“ mogli su se osetiti i u finalu ovog izbora koje je organizovano 7. marta u holu kompanije Ringier Axel Springer. Iako je ovo već bio treći izbor u saradnji „Blic žene“ i „Biomelema“, žiriju nikad nije bilo teže jer je broj prijavljenih devojaka i žena sa divnom kosom bio mnogo veći.

Bilo je 50 finalistikinja, a među njima i duge i kratke kose.

Pored prelepih kosa takmičarki, ceo događaj su upotpunile i kreativne dame sa svojim poslovnim idejama i uzorcima rukotvorina, jer je „Biomelem“, pored nagrađivanja lepe kose, nastavio da pruža podršku i razvoju ženskog preduzetništva.

I ovaj put sjajna saradnja „Blic žene“ i „Biomelema“

„Blic žena“ je ponovo organiozavala program na svetskom nivou u okviru koga su se prisutnima obratili Jelena Milentijević glavna urednica u „Blic ženi“, koja je istakla da je iz godine u godinu sve teže izabrati „naj kosu“.

Ružica Mevorah i Jelena Milentijević

Ružica Mevorah i Jelena Milentijević

Ružica Mevorah, glavna i odgovorna urednica „Blic žene“, je u nadahnutom obraćanju pozdravila prisutne i zahvalila se Zoranu Iliću, vlasniku i direktoru „Biomelema“ na uspešnoj saradnji, istakavši posebno njegovu podršku ženskom preduzetništvu.

Iako smo se trudili da ohrabrimo i dame sa kratkom kosom one su se prijavile u dosta manjem broju pa su se u holu uglavnom vijorile duge negovane kose dama.

Zoran Ilić, vlasnik „Biomelema“,  je istakao:

– Naša priča kreće iz porodične tradicije u sakupljanju lekovitog bilja. Hoćemo daleko, a ovakve manifestacije nam pomažu da zajedno ostvarimo ciljeve. A kraja nema jer u „Biomelemu“ nastavljamo da kombinujemo tradiciju sa savremenom naukom i tehnologijom – rekao je Ilić.

Žiri su činili – Zoran Ilić, vlasnik „Biomelema“, Ružica Mevorah, glavna urednica „Blic žene“, Ljiljana Perović, modna urednica „Blic žene“, Dejan Ivanović, vlasnik Frizerske akademije „Dežan“ i zvanični frizer „Blic žene“, Milica Vuletić iz distributerske firme „Keprom“, i Goran Mitić, menadžer Business Academy. Počasne članice žirija bile su poslanica Dubravka Filipovski i novinarka RTS-a Vesna Damjanović-Branković.

Pobednice konkursa Najlepše kose Srbije 2013.

Pobednice konkursa Najlepše kose Srbije 2013. sa vlasnikom „Biomelema“ Zoranom Ilićem

U grupi preko 40 godina, i kategoriji najlepša kratka kosa, pobedila je Radmila Smiljanić, a među dugokosima Tatjana Mandić. U grupi do 40 godina u kategoriji najlepša kratka kosa pobedila je Marija Prgomelja, a najlepšu dugu kosu, po odluci žirija, ima Elma Aslani. Drugo i treće mesto za dugokose vile osvojile su Danijela Ćopić i Maja Bogojević.

 

IT Akademija – Link group, posebno je nagradila mladu i talentovanu Anu Zlatković, buduću preduzetnicu Soul Inclusive. Naime, oni će uraditi vizuelni identitet njenih proizvoda. Sve učesnice su nagrađene poklonima u vidu „Biomelem“ proizvoda, a pobednice su dobile i nagrade od kompanija „Keprom“, „Nutrika“, „Apoteka Beograd“, a nagrađene su i nakitom Blue Rose.

 

srbija-2013-pobednice

Maja Bogojević, Danijela Ćopić i Elma Aslani

Apsolutna pobednica Elma Aslani dobila je i glavnu nagradu – Sun resort, vaučer za dve osobe u Herceg Novom.

 

Konkurs „Najlepše kose Bosne i Hercegovine 2013.“

 

Pobednica konkursa u BiH

Pobednica konkursa u BiH

Iste godine po prvi put je održan i izbor za najlepšu kose Bosne i Hercegovine, a pobednica je bila Lidija Milaković.

Konkurs „Najlepše kose Crne gore 2013.“

2013. godine je organizovan drugi konkurs za najlepšu kosu u Crnoj Gori. Ponovo u saradnji šoping centra Delta City u Podgorici i kompanije „Biomelem“. Marta 2013. je 20 finalistiknja, koje su privlačile pažnju publike svojim lepim kosama, prodefilovalo pistom.

Žiri je bio sastavljen od velikog broja ljudi iz javnog života, kao što su: Danijel Alibabić, Davor Vučetić, Marko Vukčević, Lazar Ilić, Kenan Osmanaj, Jelena Vukčević i Vladimir Dašić.

Pobednica konkursa u Crnoj Gori 2013

Pobednica konkursa u Crnoj Gori 2013

Najveći broj glasova dobila je Marijana Mijović, devojka čija je kosa bila najlepša i najnegovanija.

Drugo mesto pripalo je Kristini Jašović, a treće Milici Gvozdenović.

Kompanija „Biomelem“ dodelila je nagradu Ameli Ljamović koja je na društvenoj mreži Facebook, sakupila najviše glasova. Prema obećanju organizatora, sve devojke koje su nagrađene snimile su i spot za crnogorsko tržište.

 

 

„Biomelem“ je i ovog puta želeo da, pored lepe kose, nagradi i ponudi šansu za posao obrazovanim i kulturnim djevojkama, kao i da pomogne damama, da realizuju dobre ideje za pokretanje sopstvenog biznisa.

 

Konkurs „Najlepše kose Srbije 2014.“

 

To je bila četvrta godina tradicionalnog izbora za „Najlepše kose Srbije“. I tada smo uveli novitet. Birale su se najlepše kose devojaka, ali i majki, baka, mladića, tata, deka, kao i porodica sa lepom kosom. Pored vrednih nagrada i ovaj put je jedna od nagrada bila i angažovanje u kompaniji „Biomelem“.

Finale je održano 10. marta 2014. u tržnom centru „Stadion“.  Tada su u izboru za najlepšu kosu, pored žena, učestvovali i tate, bake, deke i porodice.

U kategoriji muškaraca pobednik je bio Nebojša Živković, deka sa najlepšom kosom je bio Milan Martinov, dok je pobednica među bakama bila Dobrinka Jankov.

Damjana i Danijela Lazović su bile pobednice u konkureniciji porodica, a Vesna Dončić je proglašena za mamu sa najlepšom kosom. Pobednica u kategoriji žena i promoterka proizvoda kompanije Biomelem bila je Milica Badža iz Novog Sada.

Svi pobednici takmičenja dobili su vaučere u iznosu od 50.000 dinara u proizvodima.

Konkurs za „Najlepše kose Srbije, Crne Gore i BiH 2016/2017.“

 

I sada, posle više od godinu dana pauze, možemo da objavimo da ponovo organizujemo „Konkurs za Najlepše kose Srbije, Crne Gore i BiH“. Sve o pravilima konkursa, načinu prijavljivanja i nagradnom fondu, možete da pročitate na našem sajtu. Konkurs traje od 1. decembra 2016. godine, a prijave mogu da se šalju do 05. maja 2017. godine.

Najlepše kose Srbije na manifestaciji Bulevar ženskih tajniKonkurs smo najavili i na manifestaciji Bulevar ženskih tajni u Delta sitiju, na kojem se već prijavio veliki broj dama.

Share this post

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 18 =