Euro 2016.- Top 10 frizura Evropskog prvenstva

Danas počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Očekujemo odličan fudbal, ali i ne manje zanimljive frizure. Fudbaleri, i sportisti uopšte, su poznati po svojoj mašti kada su frizure u pitanju. Predstavljamo vam nekoliko najoriginalnijih frizura evropskog prvenstva na samom startu, a nadamo se i iznenađenjima do kraja.

Za početak izdvajamo:

Pol Pogba je specijalno za ovo prvenstvo promenio frizuru i kolekciji svojih zanimljivih frizura dodao i ovu, ispisavši reč POGBOOM na kosi. Iako je pred sam početak prvenstva imao sjajne asistencije i bio zapažen u prijateljskom meču protiv Kameruna ipak je njegova frizura privukla više pažnje od njegove igre. Mada, priznajemo da od njega nismo očekivali ništa manje s obzirom na istoriju njegovih frizura.

Pogba frizure - možda najbolja frizura evropskog prventstva

Pogba style

Ivy League

Pored pank frizura najzastupljenja frizura evropskog prvenstva među fudbalerima je Ivy League frizura. Ronaldo bi bio na našem spisku čak i da nema reprezentativnu frizuru, mada je to teško zamisliti. Najpozantija Ivy League frizura trenutno pripada ovom fudbaleru. Naravno, uz malu dekoraciju sa strane. Ivy League  je atletska konferencija koledža na severoistoku Amerike. Ime se koristi i za 8 školskih ustanova iz ove grupe među kojima su  univerziteti Harvard, Jejl, Kolumbija, Prinston i Braun. Ovaj naziv je povezan sa akademskom izvrsnošću i društvenim elitizmom. Ivy League frizura je moderna varijanta klasične kratke kose. Balansira između elegancije kratke kose i glatkoće bočnog dela. Za razliku od obične kratke kose, ova frizura ima dovoljno kose na vrhu glave da bi se napravio razdeljak. Najbolje stoji muškarcima ja jakim jagodicama i istaknutim vilicama. Mi bi rekli: Ronaldu!

Cristiano-Ronaldo-Ivy League- najzastupljenija frizura evropskog prvenstva

Ronaldov Ivy League

Ronaldo je broj 1 nosilac ove frizure ali dodaćemo i španskog reprezentativca Pikea koji takođe ima ovu frizuru. Njegova Ivy League je nešto duža, a brada, takođe, daje dodatni šmek. Njegova frizura ima i dodatni quiff– pramen kose začešlajn naviše od glave. Šakira, verovatno, vodi računa o tome da se njen izabranik izdvoji iz gomile drugih Ivy League frizura na terenima širom sveta.

Pike i Ivy League frizura evropskog prventstva

Pikeov Ivy League

 

Keratinsko ispravljanje kose

David Alaba austrijanac, fudbaler Bajerna iz Minhena, je zanimljiv jer ne znamo da li će se pojaviti sa ravnom ili kovrdžavom kosom. On ima prirodno kovrdžavu kosu ali koristi sredstva za kosu kojima je potpuno ispravlja. On je verovato radio keratinsko (brazilsko) ispravljanje kose, a potom svakodnevno koristi proizvode za ispravljanje kovrdžave kose. S obzirom na to koliko svi ti tretmani i proizvodi uništavaju kosu, moguće je da će uskoro morati skroz da je ošiša dok se ne oporavi.

Alaba kovrdžava i ispravljena frizura evropskog prventstva

Alaba sa kovrdžavom i ravnom kosom

Šveđani

Izdvajamo i Oskara Hiljemarka švedskog fudbalera sa zlatnim loknama. Svaka čast na kvalitetu i izgledu kose. Ovaj fudbaler menja dužinu kose i oblik frizure ali ne pravi greške. A zavidimo mu i na boji kose.

 

Oskar i njegova frizura evropskog prventstva

Oskar Hiljemark

Red je da, kako Aca Stojanović kaže, najviša reprezentacija na ovom, a verovatno i svakom drugom prvenstvu, dobije još jednog predstavnika na našoj listi. Naravno, to se ne bi desilo da za njih ne igra- Zlatan Ibrahimović!

Zlatan nije baš reprezentativan što se frizure tiče, ali on će se svakako istaći igrom pa se mora naći na ovoj listi. Ipak, on je vlasnik i najpoznatije punđe u fudbalu. Opasan igrač sa opasnom punđom će sigurno pružiti mnogo na ovom prvenstvu. Ne očekujemo nikakva iznenađenja što se frizure i kose tiče od njega, jedino nas zanima u kom klubu će započeti sledeću sezonu.

Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović

Punk’s not Dead

Nemački reprezentativac Žerom Boateng je takođe poznat po raznim frizurama. Jednom prilikom Gvardiola je rekao: “Kada vidim Boatengovu frizuru, srećan sam što nemam kosu”. Žerom, kao i njegov brat Kevin Princ Boateng (koji neće zaigrati na ovom evropskom prvenstvu), trenutno ima mohavk ili čiroki frizuru. Kevin Princ, verovatno poput Alabe radi keratinsko ispravljanje kose, dok Žerom ima čiroki sa kovrdžavom kosom.

Žerom Boateng i čiroki frizura evropskog prventstva

Žerom Boateng+Gvardiola

Reprezentativac Belgije i igrač Rome Rađa Naingolan isto ima čiroki. S obzirom na dimenzije njegovih čirokija on nosi takozvani Mini mo ili beaver, a kosu uglavnom farba u različite boje, najčešće plavu, mada je imao i roze i crveni čiroki. S obzirom na to da ga engleski klubovi žele u svom timu pretpostavljamo da pank frizura dosta utiče na afinitet ostrvljana prema ovom igraču.

Radja Naingolan sa čirokijem

Faraonska frizura Evropskog prvenstva

Neizbežni na listi su Italijani koji uvek imaju stila u oblačenju i frizurama. Za fudbalera koga izdvajemo ne možemo baš reći da izgleda kao tipičan Italijan, ali definitivno ima najupadljiviju frizuru u reprezentaciji. Stefan el Šaravi ima nadimak Faraon koji je dobio zbog oblika glave i izgleda svoje frizure. A i otac mu je Egipćanin pa možda vodi poreklo od nekog faraona. On je poznat po svom čirokiju. Kresta na vrhu njegove glave je nešto duža, pa mu izdužuje glavu. Na prednjem delu glave je kraća nego u ostalim delovima. Da bi ovaj čiroki stajao potrebno je dosta gela. Bočno ima urezane dve linije, dužina kose sa strane je strogo određena i svuda jednaka. Njegov čiroki je potpuno drugačiji od ostalih pank frizura koje nose fudbaleri i vidi se da je uloženo dosta vremena i pažnje u oblikovanje frizure. El Šaravi je nazivan i “Italijanski Neimar” kako zbog kreativne igre na terenu, tako i zbog kreativnih frizura.

El Shwari gotovo

Ramzes II i El Šaravi

Najskuplji fudbaler

Poslednji na našoj listi je Garet Bejl, najskuplji fudbaler na svetu. Bejlu podjednako dobro stoje  i kratka (još jedan  ljubitelj Ivy league frizure) i duga kosa, a reprezentativac Velsa je imao razne načine za obuzdavanje svoje kose tokom igre. Vezivao je rep, nosio rajf, a van terena i kačket. Pehari mu podjednako dobro stoje i sa dugom i sa kratkom kosom. Da li će podići jedan i u Francuskoj na Evropskom prvenstvu? Sumnjamo, ali želimo mu svu sreću i pozdravljamo promene frizura na koje je spreman. Jedini problem za Bejlove saigrače može da bude njegova punđa koju je spreman da namešta tokom igre i po 30-ak sekundi.

Bejli gotovo

Garet Bejl

[td_block_14 header_color=“#81d742″ header_text_color=“#4f4f4f“ category_id=“72″]
Share this post