10 trikova kako da koristite ukosnice

1. Da li ste se ikad zapitali na koju stranu da zakačite ukosnicu?

Da li ste ikad stavljali ukosnicu tako da talasastu stranu okrenete na gore? Greška! Ta strana je namenjena tome da ukosnicu čvrsto drži na mestu. I sam vrh je okrenut na dole tako da ne morate da rastavljete ukosnicu prstima ili zubima kako biste je zakačili za kosu.

2. Ojačajte ukosnice pre nego što ih stavite u kosu

To ćete učiniti na veoma jednostavan način. Samo ih isprskajte sprejom za kosu i one će mnogo čvršće držati vašu frizuru.

DA bi bolje držale

3.Pričvrstite ukosnicama konjski rep

Kada ovo uvežbate labavi konjski rep će biti stvar prošlosti!

prop-up-your-ponytail

4. Eksperimentišite sa postavljanjem ukosnica u različitim oblicima

To mogu biti riblja kost, X, trougao ili haštag #.

Ukosnice primeri“Skratite” kosu pomoću ukosnica

5. Dosadila vam je duga kosa?

Ne morate da idete kod frizera. Možete da je lažno skratite koristeći ukosnice. A ako sutra opet poželite dugu kosu, ona je spremna.

2

6. Kako da popravite stare oštećene ukosnice?

Ispravite ih pomoću klešta, ako je boja uništena ili vam trebaju raznobojne ukosnice, obojite ih pomoću laka za nokte.ispravljanje ukosnice i lakiranje

7. Kako da ukosnice ne klize?

Ukosnice neće kliziti ako ih ne okrenete naopako. To jest, da ne bi klizile niz kosu okrenite krivudavu stranu ka temenu glave i zakačite.

8. Pokupite kosu oko lica

Ako vam smeta kosa, želite da vam lokne ili šiške ne padaju na lice, ili hoćete nešto da promenite u izgledu, možete na interesantan način samo da pokupite kosu oko lica, pričvrstite ukosnicama i dobijete novu frizuru. Možte da upotrebite trik sa skrivenim ukosnicama. Zakačite kosu iznad ušiju uz pomoć ukosnica. Ovo će je držati podalje od lica. Za upadljiviji efekat koristite ukosnice u boji. Kod svetlije kose koristite tamnije ukosnice, dok će kod tamne kose do izražaja doći svetliji detalji.

8785595507bd6d49a9b25364b3d08ac2

9. Koristite ukosnice kao nakit

Ako ste isprobali sve trikove za oblikovanje kose, ukosnice možete koristiti i kao nakit. Na primer, možete napraviti ogrlicu ili minđuše.

ukosnice kao nakit

10. Ukosnicama možete zameniti profesionalnu tačkalicu (ili dotting tool) za nokte

Loptastim zaobljenim vrhom jednostavno istačkatje nokte i napravite šare!

nokti i ukosnice

Share this post