Kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru?

Kako sprečiti kosu da nam uništi frizuru?Ovih dana je kiša  neprestano padala. Osim što nas baca u depresiju i čini naše noge mokrim, kiša nam potpuno uništava frizuru.

Samo nekoliko kapi je dovoljno da sjajnu isfeniranu kosu pretvori u neposlušan kovrdžavi nered.

 

 

Ali zašto se to dešava? Šta kiša čini kad kapi padnu na naše pramenove?

 

Kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru?Da bismo razumeli uticaj kiše na kosu treba krenuti od same strukture dlake. Svako vlakno kose sastoji se od snopova proteina keratina. Ti proteini stvaraju dve različite veze. Trajnu vezu, koja se naziva disulfidna, koja kosi daje snagu, i slabija, ali trajnija, hidrogenska veza.  Hidrogenska veza se formira svaki put kada naša kosa prelazi iz mokre u suvu.

 

 

Povećana vlažnost vazduha i vlaga dovode do porasta ove veze, rezultirajući time da se svako vlakno povija i postaje kovrdžavije i loknastije.
Sve dlake, bilo da su potpuno ravne, ili skroz kovrdžave, su osetljive. Ali postoji jedna stvar koju svako može da uradi da bi se zaštitio od provale oblaka: najvažnije je da se zatvori kutikula kose. To će učiniti da dlaka bude manje podložna promeni vlage.

 

 

Koje oružje koje bi trebalo koristiti i kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru?

 

To su svakako razni proizvodi koji sadrže silikone koji se ne rastvaraju u vodi. Bez obzira na tip kose, trebalo bi se okrenuti hidrantnim šamponima i balzamima koji će obaviti dlaku tako da se ne zadeblja pod uticajem vlage.

 

Izbegavajte fen za kosu

 

Kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru - feniranjem ne U kišnim periodima treba izbegavati fenove za kosu, naročito one koji imaju opciju obnavljanja vlažnosti kose, jer će doći do lakšeg kovrdžanja pod uticajem vlažnog vremena. U tom periodu je bolje kosu sušiti prirodnim putem.

 

 

Sredstva za zaštitu od vlage

 

Na tržištu postoje i sprejevi za kosu koji štite od vlage. Oni sadrže sastojke koji onemogućavaju da atmosferska vlaga prodre u naše pramenove.
Oni koji imaju kovrdžavu ili talasastu kosu obično imaju i suvlje krajeve, pa se savetuje nanošenje ulja ili kreme da bi se sprečilo pucanje dlake, i da bi se omogućilo da lokne zadrže svoj oblik.
Postoji i pristup: „Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se“. Budite u skladu sa prirodom, ne protiv nje. Uvećajte prirodne lokne i iskoristite vlagu u vazduhu.

 

Stavite kapuljaču

 

kapuljačom sprečiti kišu da nam uništi frizuruImamo i jedan modni savet. Kišobroni vam nikako neće pomoći u borbi protiv vlage, ali kapuljče hoće. To može biti kapuljača na kabanici, jakni ili drugom odevnom predmetu. Kapuljača prekrije celu kosu ali je ne slepi kao kapa ili šešir, tako da nećete uništiti frizuru, a i u modi je.

 

Vežite kosu

 

Takođe, možete vezati rep ili napraviti pletenicu. Tako štitite kosu od vlage i zadržavate frizuru tokom celog dana.

 

 

Izbegavajte da dodirujete kosu.

 

Kako kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru - ne dodirujemo kosu Vaša kosa već upija vlagu iz atmosfere, što više dodirujete kosu, toplota, ali i vlaga i masnoća sa vaših ruku, mogu još više da navlaže dlake, usled čega  će se one zadebljati i ukovrdžati.

 

 

 

Ne koristite četku

 

                                                                                    
kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru - češljem ne četkom

Ne četkajte prirodne kovrdže nakon što vam se kosa pokvasi. Raščešljajte lokne prstima ili češljem sa širokim zupcima.

 

 

Spavajte u svili

 

 

kako sprečiti kišu da nam uništi frizuru umotavanjem u svilu

Ako ste oprali i ispravili kosu uveče, pripremite je za naredni dan tako što ćete je uviti u svileni šal. To će učiniti kosu mekom i ravnom i spremnijom na vlažno vreme.

[td_block_big_grid_5 category_id=“72″ sort=“random_posts“]
Share this post