10 najpoznatijih ženskih frizura

Drage dame čestitamo vam 8. mart i poklanjamo vam podsećanje na 10 najpoznatijih ženskih frizura. Da li biste nosile neku od njih?

  1. Dženifer Aniston i Rejčel frizura

Dženifer Aniston se sa ovom frizurom pojavila u prvoj sezoni američke hit serije Prijatelji (1994) i frizura je nazvana po njenoj ulozi Rejčel. Frizura je imitirana u celom svetu, i još uvek je popularna, a sama Dženifer je mrzela tu frizuru.

1

2. Meg Rajan i njena čupava frizura

Meg Rajan je poznata po svojoj talasastoj neurednoj frizuri. Tokom svoje karijere ona je promenila mnoge fenomenalne frizure koje su bile slavne koliko i filmovi u kojima je glumila, a može se reći da one i dalje nisu izašle iz mode iako je njihova popularnost bila najveća 90-ih godina XX veka.

23

3. Kraljevska frizura princeze Dajane

Princeza Dajana je bila simbol elegancije, između ostalog stvorila je jednu od najprepoznatljivijih i najpopularnijih frizura. Prema mnogim istraživanjima njena frizura je i dalje veoma popularna među ženama različitih godišta.

4

4. Zlatne lokne Fare Fosit

Frizura koju je Fara Fosit nosila 70-ih i 80-ih godina prošlog veka bila je veoma popularna kod oba pola. Tada se nosila slojevita duga kosa preko ušiju, često dužine do ramena. Frizuru su nosile mnoge poznate ličnosti među kojima je bio i Don Džonson.

56

5. Dečačka frizura Mie Farou

7Nakon što se 1968. godine Mia Farou pojavila sa ekstremno kratkom kosom u fenomenalnom filmu Romana Polanskog, Rozmarina beba, sve žene su požele istu frizuru. Ipak, ne smemo zaboraviti još jednu lepoticu koja je obeležila 60. godine XX veka, a nije imala standardan izgled. U pitanju je Tvigi, mršava, kratko ošišana manekenka krupnih očiju.

8

6. Paž frizura Viktorije Bekam

Najpoznatija Spajsica ima stil kojim je stvorila modnu ikonu od sebe. Njena frizura je postala jedna od najomiljenijih u celom svetu.

9

7. Zlatne kovrdže Merlin Monro

Merlin Monro je izabrala da bude plavuša. Više miliona žena je donelo istu odluku samo da bi imitiralo čuvenu Merlinku. Izgled ove plavuše je legendaran a frizura i boja kose su sastavni deo njenog imidža. Na svetu ne postoji poznatija plavuša od M. M.

10

  1. Punđe princeze Lee

Pre mnogo vremena u veoma dalekoj galaksiji živela je princeza sa dve punđe. Ponovo aktuelna u XXI veku, frizura princeze Lee možda ne inspiriše naše savremenice na promenu ali i sam Džordž Lukas kaže da je za njen izgled tražio nešto što nije moderno. Frizura je već viđena i porede je sa ženskom frizurom iz vremena Pančo Vilje ali i sa Damom iz Elksa, Iberijskom skulpturom iz IV veka p.n. e.

121113

9. Obrijana glava Šinejd O’Konor.

Šinejd  je krajem 80-ih godina prošlog veka obrijala glavu što je bilo dovoljno da ceo svet, uključujući i muzičku industriju, obrati pažnju na ovu sjajnu pevačicu, koja je svoj prvi ugovor potpisala sa 17. godina. Šinejd je uvek imala stav, a u ovom slučaju je podigla glas protiv izgleda koji su menadžeri zahtevali od nje: kratka suknja i duga kosa. Šinejd je samo obrnula dužine.

14

10. Mardž Simpson

Još jedna plavuša koja je osvojila srca celog sveta. Ova, bukvalno, plavuša pojavila se krajem 80-ih godina prošlog veka. Sumnjate da je imala uticaja u svetu mode? Pogledajte Harper’s Bazar iz 2007. godine gde Mardž ide u Pariz, skita po gradu sa Lindom Evanđelistom i Žan Pol Gotijeom, sedi u prvom redu na reviji Luj Vitona i nosi Šanel u društvu Karl Lagerfilda.

161517

Share this post