Od kvasca ne raste samo testo. Od kvasca raste i kosa!

Od kvasca ne raste samo testo. Od kvasca raste i kosa!

Napravite masku

Rasopite po jednu kafenu kašičicu meda i šećera u jednoj supenoj kašiki toplog mleka. Dodajte 20 grama svežeg kvasca. Ostavite 15-20 minuta na toplo mesto da naraste. Umesto mleka, možete koristiti ricinusovo ulje, s tim da onda prvo pomešate med i kvasac pa kad to naraste dodate kašiku ricinusovog ulja.

 

Držite je tri sata.

Masku koju ste napravili nanesite na čistu, vlažnu kosu, i to ravnomerno, od korena prema vrhovima.

Umotajte glavu najlonskom kesom ili samolepljivom folijom, a preko toga zavijte vruć peškir. Topla maska od kvasca POSUDAPovremeno možete dodatno da zagrejete peškir fenom. Ovakve maske moraju da budu tople kako bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikul dlake. Ostavite masku na glavi najmanje sat vremena, a ako možete držite je tri sata ili duže. Što više, to bolje. Posle toga kosu isperite mlakom vodom i stavite malo balzama.

Miris koji ćete osećati dok držite masku nestaće posle pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Stavljajte je tri meseca

Ova maska ne stavlja se s vremena na vreme, već sistematično i uporno. Samo tako rezultati će biti brzi i trajni. Kao preventivna mera protiv opadanja i za brži rast kose maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 10-15 nedelja. Ako je vaš cilj lečenje kose, obnova i jačanje strukture oštećene kose, masku stavljajte dva puta nedeljno tokom dva meseca. Po potrebi proceduru ponovite za tri meseca.

I kosa će vam biti gušća, jača, sjajnija…. I neće opadati!

Kosa vam opada u pramenovima? Tu je „revitabion“

Kvasac je sjajna stvar ako vam opada od 70 do 100 dlaka dnevno. Međutim, ako vam kosa opada u pramenovima i ako ste primetili da je proređena, pređite odmah na „revitabion“.

Za 84 dana porašće vam 10.000 novih dlaka! Kosa će prestati da vam opada, samim tim biće gušća, a dlaka će postati deblja.

– „Revitabion R10000 “ je najefikasnije sredstvo protiv opadanja kose na svetskom tržištu.

– Postiže rezultate bolji nego transplantacija kose.

– Mogu ga koristiti i žene i muškarci

– Praktičan je za svakodnevnu upotrebu

Share this post