Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo

Želite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Ne želite seljalčke lokne, koje liče na viršle? Onda izbegavajte tri načina kovrdžanja na koje ste navikli i počnite da koristite figaro drugačije. Evo kako!

Prva greška: Držite figaro blizu lica

Ako figaro ili četku držite blizu lica, dobićete one uštogljene lokne, koje deluju kao veštačka kosa na staromodnim lutkama. To ne želite, zar ne?

Zato, kad uvijate prednje pramenove, figaro ili četku udaljite od lica. Tako će vam biti mnogo lakše da sami sebi pravite frizuru, a dobićete mnogo bolji rezultat: moderne, ležerne, nežne lokne.

Izuzetak postoji, kao i kod svakog pravila. Ako želite da postignete „vintage look“, onda figaro mora da ide sasvim uz lice.

 Druga greška: Dirate lokne dok su još vruće

Jedini način da vam lokne potraju do sledećeg pranja kose jeste da ih ne dirate dok se ne ohlade. Dakle, dalje ruke od kose! Postoji još jedan trik da vam frizura bude ekstra postojana, a to je da svaku loknu, odmah pošto je odvijete sa figara, fiksirate štipaljkom ili šnalicom. Skinite štipaljku tek kad vam kosa bude potpuno hladna.

 Treća greška: Ne želite da rastresete ohlađenu kosu

Kada se uvijena kosa ohladila, treba da je dobro rastresete rukama. U suprotnom, imaćete smešnu, neprirodnu frizuru, a vaše lokne izgledaće kao viršle u plastičnoj opni.

Umesto prstima, možete da se raščešljate četkom od prirodne dlake. I imaćete prave moderne boho lokne!

Kako napraviti zanosne lokne

Share this post